Dames Tegen Denemarken

TeamNL Handbaldames sluiten Golden League af met ruime winst

De TeamNL Handbaldames hebben de laatste wedstrijd in de Golden League ruim gewonnen van Denemarken 28-21. Bij rust stond het 13-11 in het voordeel van de ploeg van bondscoach Per Johansson. Hiermee sluit Nederland de Golden League af met twee keer winst en een verliespartij. Begin april komen de Oranjedames weer bij elkaar. Dan nemen ze het op 7 en 8 april in Almere op tegen Zweden.

Een vliegende start van de TeamNL Handbaldames zorgde voor een 4-0 voorsprong. Kelly Dulfer, Bo van Wetering, Angela Malestein en Dione Housheer vonden het net. Pas na zes minuten spelen scoorde Denemarken voor het eerst. Bij Nederland stond Yara ten Holte uitstekend te keepen. Ook de dekking was scherp. Dit resulteerde in onderscheppingen en snelle breaks. Hoekspeelsters Bo van Wetering en Angela Malestein waren beiden twee keer trefzeker: 8-3.

Denemarken kwam beter in het spel en verkleinde de achterstand tot 8-7. Het lukte Nederland, mede door twee tijdstraffen, niet om te scoren. Na ruim tien minuten zonder goal brak Estavana Polman de ban voor de TeamNL Handbaldames. Met een snoeihard schot verschalkte Polman de keepster. Ondanks dat kon de tegenstander op gelijke hoogte komen: 9-9.

Via Angela Malestein (penalty) en Inger Smits (break) zette Nederland het verschil weer op twee. Zoë Sprengers en Inger Smits scoorden, ook Denemarken deed dat twee keer. Met een goed blok zorgde de Nederlandse dekking ervoor dat de teams met een stand van 13-11 gingen rusten.

Louise Burgaard maakte de eerste treffer van de tweede helft. Al snel vond ook Dione Housheer het net. In de aanval haalden de Denen de keepster eruit. Dit had niet het gewenste effect. Twee keer leed de ploeg balverlies waardoor Kelly Dulfer en Bo van Wetering na een onderschepping in een leeg doel wisten te scoren: 16-12. De tegenstander wist zich te herpakken en schoot twee keer raak. Kelly Dulfer deed dat van afstand ook. Na tien minuten spelen in de tweede helft had Nederland een gat geslagen van vier doelpunten: 19-15.

De goals volgden elkaar in rap tempo op. Om en om werd er gescoord. Kelly Dulfer maakte alweer haar vijfde en zesde treffer van de middag: 22-18. Een rake penalty van Lois Abbingh, een break-out van Angela Malestein en een snoeihard schot van Dione Housheer zorgden voor een verschil van zeven. De ploeg van bondscoach Per Johansson was scherp in de dekking en Yara ten Holte hield de ballen knap uit haar goal.

Denemarken deed iets terug door twee keer te scoren. Zoë Sprengers was trefzeker vanaf de linkerhoek. Van afstand deed Estavana Polman dat ook: 27-20. Beide teams scoorden nog één keer. Estavana Polman bepaalde de eindstand met een bekeken schot op 28-21.