A65I8165

Zuid-Korea verliest, Nederland naar kwartfinale

Het Nederlands Damesteam heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. Door de winst van Frankrijk op Zuid-Korea is Oranje niet meer te achterhalen door Zuid-Korea. Argentinië was al eerder uitgeschakeld.

Afhankelijk van de resultaten op de laatste dag van de groepswedstrijden wordt Nederland derde of vierde in de groep. Rusland staat al vast als groepswinnaar en Frankrijk wordt tweede of derde, afhankelijk van het resultaat tegen Zweden.

Frankrijk eindigt als tweede in de groep als het van Zweden wint of gelijk speelt. Als Zweden het onderlinge duel wint, wordt het Scandinavische land tweede en Frankrijk derde.

Zweden kan nog terugvallen naar de vierde plaats als het verliest en Nederland wint van Rusland. Een gelijkspel tegen Frankrijk is normaal gesproken voldoende voor Zweden om derde te worden. Nederland kan Zweden dan achterhalen maar moet dan Rusland met minimaal acht doelpunten verschil verslaan.

Frankrijk en Zweden spelen komende zondag om 16.30 uur Nederlandse tijd en Rusland-Nederland volgt ruim drie uur later (19.40 uur). Het Nederlands Damesteam weet dus voor de wedstrijd tegen de Russinnen of de mogelijkheid nog bestaat om nog een positie te stijgen.

Als Nederland vierde wordt in de groep komt het zeer waarschijnlijk tegenover Brazilië te staan. Het thuisland speelt op de laatste speeldag tegen het nog puntloze Montenegro. Een overwinning betekent de groepswinst. Noorwegen kan nog op gelijke hoogte komen, maar Brazilië won het onderlinge duel en dat is bepalend.