A65I5711

Vanavond om 19.40 uur is de wedstrijd Nederland – Rusland live te zien op NPO 1 of NPO Sport!

De handbalwedstrijden van het Nederlands Damesteam tijdens de Olympische Spelen zullen uitgebreid te volgen zijn bij de NOS. Er is een ongekend aantal uur live televisie en radio, maar ook veertien gelijktijdige livestreams op de speciale website (www.nos.nl/rio2016), in de app en op de Smart TV. Teletekst heeft een groot aantal speciale pagina’s met olympisch nieuws en uitslagen.

Daarnaast is de wedstrijd ook te volgen via de liveblog: https://dames.handbal.nl/liveblog-handbalnl/.

Nieuw is dat de ‘Nederlandse’ teamsporten live of semi-live zijn te bekijken op het digitale themakanaal NPO Sport (kanaal 502 bij Ziggo en kanaal 100 bij KPN). De definitieve tv-uitzendingen worden pas één dag van te voren bepaald, afhankelijk van verloop van het toernooi en aanbod van andere wedstrijden. Sowieso worden alle sporten live gestreamd, dus alle wedstrijden van het Nederlands Damesteam zijn in ieder geval te zien op de website.
Mocht je in het buitenland zitten dan zal de NOS site niet werken. Je kunt dan via de zender(s)/streams van de rechtenhouder van het land waar je zit de wedstrijden mogelijk bekijken.

Natasja Burgers en Monique Tijsterman zijn tijdens de Olympische Spelen de vaste handbalanalisten bij de NOS. Zij schuiven in principe iedere wedstrijddag om de twee beurten aan in de tv-studio in Hilversum. Richard van der Made verzorgt bij alle handbalwedstrijden het commentaar.

Na de eerste wedstrijd tegen Frankrijk komende zaterdag zal aanvoerder Danick Snelder aanschuiven bij NOS Studio Olympic Park met Henry Schut en Edith Bosch. NOS Studio Olympic Park wordt vanaf donderdag elke avond live vanuit Rio de Janeiro rond 23.00 uur uitgezonden op NPO 1.

Programma handbaluitzendingen NOS:
Zaterdag 6 augustus, 11.30 uur (16.30 uur Nederlandse tijd): Frankrijk-Nederland. Analist Natasja Burgers.
Maandag 8 augustus, 19.50 uur (00.50 uur Nederlandse tijd): Argentinië-Nederland. Analist Natasja Burgers.
Woensdag 10 augustus, 19.50 uur (00.50 uur Nederlandse tijd): Zuid-Korea-Nederland. Analist Monique Tijsterman.
Vrijdag 12 augustus, 11.30 uur (16.30 uur Nederlandse tijd): Zweden-Nederland. Analist Monique Tijsterman.
Zondag 14 augustus, 14.40 uur (19.40 uur Nederlandse tijd): Rusland-Nederland. Analist Natasja Burgers.
Dinsdag 16 augustus: Kwartfinale.
Donderdag 18 augustus: Halve finale.
Zaterdag 20 augustus: Finale.