VS 0132

Al meer dan 3.500 kaarten voor het Holland Handball Tournament in Eindhoven verkocht!

Na de Olympische Spelen komen de Oranjedames van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober 2016 weer bij elkaar om te trainen. Als afsluiting van de stage wordt het Holland Handball Tournament gehouden op donderdag 6 tot en met zaterdag 8 oktober in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Deelnemers naast Nederland zijn Roemenië, Servië en een Nederland B-team. De eerste 3.500 kaarten zijn inmiddels verkocht!

Na de allereerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro spelen de Oranjedames op 6, 7 en 8 oktober 2016 het Holland Handball Tournament in Eindhoven. Dit zijn de enige wedstrijden in Nederland die de Oranjedames dit jaar nog spelen. De tegenstanders Roemenië en Servië zijn interessante opponenten. Daarnaast zal er een Nederland B-team mee doen. Wie hiervoor worden uitgenodigd wordt binnenkort bekend gemaakt. Het toernooi wordt gespeeld in het Indoor Sportcentrum Eindhoven waar plaats is voor 3.500 toeschouwers.

Programma Holland Handball Tournament in het Indoor Sportcentrum Eindhoven:

Donderdag 6 oktober 2016:
18.00 uur Roemenië – Servië
20.00 uur Nederland A – Nederland B

Vrijdag 7 oktober 2016:
18.30 uur Nederland A – Servië
20.30 uur Nederland B – Roemenië

Zaterdag 8 oktober 2016:
13.30 uur Nederland B – Servië
15.30 uur Nederland A – Roemenië

Dagkaarten voor het Holland Handball Tournament zijn in de voorverkoop € 10,- voor kinderen tot en met 15 jaar en € 17,50 voor volwassenen. Kaarten aan de deur zijn € 12,50 voor kinderen tot en met 15 jaar en € 20,- voor volwassenen. Deze geven toegang tot beide wedstrijden van de desbetreffende dag.

Een passe-partout is alleen online te bestellen. Voor alle drie dagen € 25,- voor kinderen tot en met 15 jaar en € 45,- voor volwassenen. Bij een bestelling van 5 of meer kaarten krijg je 10% korting en bij een bestelling van 20 of meer kaarten krijg je zelfs 15% korting!

Kaarten kunnen worden besteld via https://dames.handbal.nl/media/.

Het is niet mogelijk om aan de kassa passe-partout kaarten te kopen en ook groepskorting is dan niet mogelijk. De online kaartverkoop stopt om 24.00 uur de dag voorafgaande aan de wedstrijd.

Samenstelling selectie Nederland: Jasmina Janković (TuS Metzingen), Tess Wester (SG BBM Bietigheim), Kristy Zimmerman (Frisch Auf Göppingen), Ailly Luciano (Metz Handball), Laura van der Heijden (Team Esbjerg), Jessy Kramer (Toulon-Saint Cyr Var Handball), Debbie Bont (København Håndbold), Nycke Groot (Győri Audi ETO KC), Estavana Polman (Team Esbjerg), Yvette Broch (Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria), Martine Smeets (SG BBM Bietigheim), Michelle Goos (Buxtehuder SV), Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV), Angela Malestein (SG BBM Bietigheim), Kelly Dulfer (VfL Oldenburg), Sanne van Olphen (Toulon-Saint Cyr Var Handball), Lois Abbingh (Issy Paris Hand), Esther Schop (Nantes Loire Atlantique), Inger Smits (VfL Oldenburg), Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach).

Roemenië nam net als de ploeg van bondscoach Henk Groener deel aan de Olympische Spelen. Zowel Roemenië als Servië waren ook actief bij het voor Nederland zo succesvol verlopen WK in december afgelopen jaar in Denemarken.

Alle landen plaatsten zich voor de achtste finale. Oranje overklaste Servië in de achtste finale door de ploeg in Næstved met maar liefst 36-20 te verslaan. Roemenië bereikte de kwartfinale door met 25-22 te winnen van Brazilië. De Roemeense dames zorgden vervolgens voor een schok in Denemarken door het thuisland met 31-30 te kloppen.

In de halve finale was Roemenië kansrijk tegen Noorwegen. Het onderlinge duel was na de reguliere speeltijd onbeslist: 27-27. Pas in de verlenging besliste Noorwegen het duel en miste Roemenië ternauwernood de finale: 35-33. In de strijd om de derde plaats werd Polen opvallend gemakkelijk met 31-22 geklopt.