NedOost EKkwa 040616 0811

Selectie voor Nederland B-team Holland Handball Tournament bekend!

Met het Holland Handball Tournament in Eindhoven zal er naast het Nederlands team, Servië en Roemenië ook een Nederland B-team mee doen. Vandaag zijn de onderstaande speelsters hiervoor uitgenodigd door bondscoaches Henk Groener en Peter Portengen. Ook het Nederlands B-team zal veel steun hebben van het publiek in Eindhoven, want alleen al in de eerste dag zijn er meer dan 2.500 kaarten verkocht. Kaarten zijn te bestellen via dames.handbal.nl/media.

Samenstelling selectie Nederland B: Annick Lipman (Vipers Kristiansand), Angela Steenbakkers (SERCODAK/Dalfsen), Anouk van der Wiel (Thuringen HC), Myrthe Schoenaker (København Håndbold), Isabelle Jongenelen (VfL Oldenburg), Maxime Struijs (Frisch Auf Göppingen), Kelly Vollebregt (TüS Metzingen), Tamara Haggerty (Vipers Bad Wildlungen), Larissa Nusser (SERCODAK/Dalfsen), Tessa van Zijl (Virto/Quintus), Mariël Beugels (Succes Schoonmaak/ VOC), Jill Meijer (SGH Rosengarten-Buchholz).
Coach: Monique Tijsterman

Na de allereerste Olympische Spelen in Rio de Janeiro spelen de Oranjedames op 6, 7 en 8 oktober 2016 het Holland Handball Tournament in Eindhoven. Dit zijn de enige wedstrijden in Nederland die de Oranjedames dit jaar nog spelen. Het toernooi wordt gespeeld in het Indoor Sportcentrum Eindhoven waar plaats is voor 3.500 toeschouwers.

Sportwethouder Jacob Wedemeijer van gemeente Eindhoven: “Wij zijn ontzettend trots dat Eindhoven het nationale dameshandbalteam opnieuw mag ontvangen, na hun geweldige inzet op de Olympische Spelen. Als sportstad zetten wij ons graag in om het Holland Handball Tourament in het Indoor Sportcentrum weer tot een succesvol en gezellig evenement te maken.”

Programma Holland Handball Tournament in het Indoor Sportcentrum Eindhoven:

Donderdag 6 oktober 2016:
18.00 uur Roemenië – Servië
20.00 uur Nederland A – Nederland B

Vrijdag 7 oktober 2016:
18.30 uur Nederland A – Servië
20.30 uur Nederland B – Roemenië

Zaterdag 8 oktober 2016:
13.30 uur Nederland B – Servië
15.30 uur Nederland A – Roemenië

Dagkaarten voor het Holland Handball Tournament zijn in de voorverkoop € 10,- voor kinderen tot en met 15 jaar en € 17,50 voor volwassenen. Kaarten aan de deur zijn € 12,50 voor kinderen tot en met 15 jaar en € 20,- voor volwassenen. Deze geven toegang tot beide wedstrijden van de desbetreffende dag.

Een passe-partout is alleen online te bestellen. Voor alle drie dagen € 25,- voor kinderen tot en met 15 jaar en € 45,- voor volwassenen. Bij een bestelling van 5 of meer kaarten krijg je 10% korting en bij een bestelling van 20 of meer kaarten krijg je zelfs 15% korting!

Kaarten kunnen worden besteld via https://dames.handbal.nl/media/.

Het is niet mogelijk om aan de kassa passe-partout kaarten te kopen en ook groepskorting is dan niet mogelijk. De online kaartverkoop stopt om 24.00 uur de dag voorafgaande aan de wedstrijd.

Samenstelling selectie Nederland A: Jasmina Janković (TuS Metzingen), Tess Wester (SG BBM Bietigheim), Kristy Zimmerman (Frisch Auf Göppingen), Ailly Luciano (Metz Handball), Laura van der Heijden (Team Esbjerg), Jessy Kramer (Toulon-Saint Cyr Var Handball), Debbie Bont (København Håndbold), Nycke Groot (Győri Audi ETO KC), Estavana Polman (Team Esbjerg), Yvette Broch (Győri Audi ETO KC), Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria), Martine Smeets (SG BBM Bietigheim), Michelle Goos (Buxtehuder SV), Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV), Angela Malestein (SG BBM Bietigheim), Kelly Dulfer (VfL Oldenburg), Sanne van Olphen (Toulon-Saint Cyr Var Handball), Lois Abbingh (Issy Paris Hand), Esther Schop (Nantes Loire Atlantique), Inger Smits (VfL Oldenburg), Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach).

Roemenië nam net als de ploeg van bondscoach Henk Groener deel aan de Olympische Spelen. Zowel Roemenië als Servië waren ook actief bij het voor Nederland zo succesvol verlopen WK in december afgelopen jaar in Denemarken.

Alle landen plaatsten zich voor de achtste finale. Oranje overklaste Servië in de achtste finale door de ploeg in Næstved met maar liefst 36-20 te verslaan. Roemenië bereikte de kwartfinale door met 25-22 te winnen van Brazilië. De Roemeense dames zorgden vervolgens voor een schok in Denemarken door het thuisland met 31-30 te kloppen.

In de halve finale was Roemenië kansrijk tegen Noorwegen. Het onderlinge duel was na de reguliere speeltijd onbeslist: 27-27. Pas in de verlenging besliste Noorwegen het duel en miste Roemenië ternauwernood de finale: 35-33. In de strijd om de derde plaats werd Polen opvallend gemakkelijk met 31-22 geklopt.