4-7-2021 HANDBAL:NEDERLAND-ZWEDEN:DEN BOSCH
Dione Housheer Of The Netherlands, Tess Wester Of The Netherlands, Rinka Duijndam Of The Netherlands And Angela Malestein Of The Netherlands During The Friendly Match Between The Netherlands And Sweden In Preparation For  The Olympics 2020 At Maaspoort On July 4, 2021 In Den Bosch, The Netherlands (Photo By Henk Seppen/
)

Wedstrijdselectie Nederland-Wit-Rusland bekend

Bondscoach Monique Tijsterman heeft de wedstrijdselectie voor het EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland bekendgemaakt. Zestien speelsters staan op het wedstrijdformulier. In het Topsportcentrum in Almere start de ploeg vanavond het kwalificatietraject voor het EK 2022. Het beginsignaal klinkt om 18:00 uur, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Deze week komt het team nogmaals in actie. Op zondag 10 oktober spelen de TeamNL Handbaldames om 16:00 uur de uitwedstrijd tegen Griekenland. Dit treffen wordt uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 13 en Ziggo Sport Docu.

De Oranjedames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022. De speelsteden zijn Celje, Podgorica, Skopje en Ljubljana.

Wedstrijdselectie Nederland-Wit-Rusland:

Naam Club
1 Debbie Bont  Metz Handball (FRA)
2 Rinka Duijndam Thuringen HC (GER)
3 Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4 Merel Freriks Borussia Dortmund (GER)
5 Laura van der Heijden Borussia Dortmund (GER)
6 Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
7 Lynn Knippenborg Neckarsulmer Sport-union (GER)
8 Harma van Kreij RK Krim Mercator (SLO)
9 Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
10 Larissa Nusser København Håndbold (DEN)
11 Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
12 Danick Snelder SG BBM Bietigheim (GER)
13 Zoë Sprengers TSV Bayer 04 Leverkusen e.V. (GER)
14 Maxime Struijs Bad Wildungen Vipers (GER)
15 Tess Wester CSM Bucaresti (ROM)
16 Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)