WhatsApp Image 2021 03 21 At 18.14.24

TeamNL Handbaldames winnen ook tweede wedstrijd van Slovenië

De TeamNL Handbaldames hebben ook de tweede oefenwedstrijd tegen Slovenië winnend afgesloten. In de lege Maaspoort in Den Bosch werd het 30-28 in het voordeel van de thuisploeg. Halverwege de wedstijd keek Oranje tegen een 12-15 achterstand aan. Twee dagen geleden ging Nederland er ook met de winst vandoor, toen eindigde de wedstrijd in een 35-27 overwinning.

Slovenië maakt het eerste doelpunt van de wedstrijd. Via Martine Smeets komen de TeamNL Handbaldames al snel op gelijke hoogte. Het gaat in de beginfase van de wedstrijd gelijk op, tot aan een tussenstand van 3-3. Vanaf dat moment wordt Nederland slordiger in de aanval en stuiten de speelsters meermaals op de Sloveense sluitpost. Waar Oranje niet weet te scoren, doet Slovenië dat wel gestaag. Dit resulteert in een 4-7 tussenstand halverwege de eerste helft.

De tegenstander weet deze voorsprong verder uit te bouwen via een sterk spelende Elizabeth Omoregie. Met haar vierde treffer zorgt ze voor een verschil van vier: 7-11. Laura van der Heijden, Angela Malestein en Inger Smits weten onderscheppingen in de Nederlandse dekking om te zetten in doelpunten. Dit zorgt ervoor dat de TeamNL Handbaldames de tegenstander tot één doelpunt naderen. Toch is het Slovenië dat in de laatste minuten van de eerste helft de voorsprong niet weggeeft. Merel Freriks bepaalt met een doelpunt vanaf de cirkel de ruststand op 12-15.

Inger Smits scoort de eerste goal na rust. De eerste minuten blijft het verschil vier doelpunten en scoren beide ploegen. Via achtereenvolgens Debbie Bont, Bo van Wetering en Danick Snelder verkleint Nederland de achterstand: 17-18. In overtal brengt Slovenië het verschil weer naar twee doelpunten. Toch weet Oranje erboven op te komen en snelle aanvallen af te ronden. Inger Smits tekent halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker: 22-22.

Het is diezelfde Inger Smits die met haar vijfde doelpunt van de middag zorgt voor de eerste voorsprong voor Nederland. De voorsprong blijft minimaal, ook de Sloveense dames weten het net goed te vinden. Met nog acht minuten te spelen gaat de Nederlandse aanval draaien en wordt de voorsprong uitgebreid naar drie doelpunten verschil: 28-25. Larissa Nüsser zorgt er met een mooie individuele actie voor dat er een verschil van vier punten op het scorebord staat. In de laatste seconden weet Slovenië de enige 7-meter van de wedstrijd te benutten. De eindstand wordt daarmee bepaald op 30-28 in het voordeel van de TeamNL Handbaldames.