Estavana 101

Estavana Polman sluit niet aan bij interlandweek TeamNL Handbaldames

Estavana Polman sluit volgende week niet aan bij de TeamNL Handbaldames. De ploeg meldt zich maandag op Papendal voor de start van de kwalificatiereeks voor het EK2024. In de eerste interlandweek van het seizoen nemen ze het op tegen Portugal en Finland.

Polman is eind augustus geopereerd aan haar knie. Ze vervolgt haar revalidatie volgende week in Roemenië bij haar club CS Rapid București. Bondscoach Per Johansson was vorige week bij Estavana op bezoek. “In onderling overleg hebben wij toen besloten dat dit het beste is voor haar revalidatie. Ze kan nog niet meetrainen of wedstrijden spelen. Met oog op het WK is dit het beste plan voor haar”, legt de bondscoach uit. Er wordt geen extra speelster opgeroepen. De definitieve selectie bestaat nu uit achttien speelsters.

Op donderdag 12 oktober speelt het Nederlands team op eigen bodem. In het Tosportcentrum Almere gaan ze tegen Portugal strijden om de eerste punten. Voor de wedstrijd, die om 19:30 uur begint, zijn kaarten te koop via: handbal.nl/tickets/. Twee dagen later, op zaterdag 14 oktober wordt de kwalificatiereeks vervolgd met een duel tegen Finland. In het Finse Karis klinkt om 15:00 uur het beginsignaal.

Nederland is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 ingedeeld in groep 3. Zij nemen het in deze poule op tegen Tsjechië, Portugal en Finland. Tegen elke tegenstander wordt zowel uit als thuis een wedstrijd gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het EK. In totaal zullen er 24 landen deelnemen aan het toernooi.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 28 november t/m 15 december 2024. De speelsteden zijn Budapest en Debrecen (Hongarije), Innsbruck en Wenen (Oostenrijk) en Basel (Zwitserland). De drie organiserende landen en regerend Europees kampioen Noorwegen zijn rechtstreeks gekwalificeerd.