5-3-2022 HANDBAL:NEDERLAND-DUITSLAND:ROTTERDAM
The Dutch Celebrates The Victory During The European Qualification Match Between The Netherlands And Germany At Topsportcentrum On March 5, 2022 In Rotterdam, The Netherlands (Photo By Henk Seppen)

TeamNL Handbaldames spelen drielandentoernooi in Almere

Na het tweeluik tegen Duitsland begin maart, waarbij de TeamNL Handbaldames zich wisten te kwalificeren voor het EK, staat in april de laatste wedstrijd van de kwalificatiereeks op de planning. Op 24 april is Griekenland de tegenstander in het Topsportcentrum in Almere. Na de schorsing van Wit-Rusland is er, in overleg met Duitsland, Griekenland en de EHF, besloten een drielandentoernooi te organiseren in het Topsportcentrum in Almere. Griekenland speelde eigenlijk een thuiswedstrijd, maar die wedstrijd is verplaatst naar Nederland.

De wedstrijden Griekenland-Duitsland en Nederland-Griekenland zijn officiële EK- kwalificatiewedstrijden. De andere wedstrijd die tijdens dit toernooi gespeeld wordt is een oefenwedstrijd.

Wedstrijden:

Griekenland Duitsland Donderdag 21 april 19:30 uur
Nederland Duitsland Zaterdag 23 april 16:00 uur
Nederland Griekenland Zondag 24 april 16:00 uur

 

De TeamNL Handbaldames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Het EK 2022 wordt gespeeld van 4 t/m 20 november. Nederland zou in de interlandweek in april ook tegen Wit-Rusland spelen, maar het land is geschorst door de Europese Handbal Federatie (EHF) vanwege de oorlog in Oekraïne. De eerdere resultaten die tegen Wit-Rusland zijn behaald blijven van kracht. Toekomstige wedstrijden worden niet gespeeld en gaan voor de Wit-Russen reglementair verloren met 10-0.

Door de twee overwinningen op Duitsland is Nederland eerste geworden in de poule en heeft het zich geplaatst voor het EK 2022.

Wedstrijden en uitslagen Nederland EK kwalificatiepoule:
Nederland-Wit Rusland: 38-27
Griekenland-Nederland: 14-35
Duitsland-Nederland: 25-31
Nederland-Duitsland: 30-29

De kaartverkoop voor de wedstrijden in Almere is nog niet gestart. Meer informatie hierover wordt later bekendgemaakt.