8-12-2017 HANDBAL:NEDERLAND-DUITSLAND:LEIPZIG
WK Handbal Dames 2017
Nederland - Duitsland 
Nycke Groot #17 NED

Foto: Henk Seppen

Opnieuw Champions League voor Nycke Groot en Yvette Broch

Nycke Groot en Yvette Broch hebben met hun Hongaarse club Györi Audi ETO KC opnieuw de Women’s EHF Champions League gewonnen. In Boedapest werd in de finale HC Vardar uit Macedonië na verlenging met 27-26 verslagen.

Nycke Groot en Yvette Broch stonden voor het derde jaar op rij in de finale van het meest prestigieuze Europese clubtoernooi voor dames. Twee jaar geleden verloren de twee speelsters van het Nederlands Damesteam met Györi Audi ETO KC na strafworpen van CSM Bucuresti: 29-26. Vorig jaar werd na verlenging met 31-30 gewonnen van HC Vardar, dezelfde tegenstander als dit jaar in de eindstrijd.

In de finale was een hoofdrol weggelegd voor Nycke Groot. De opbouwspeelster was met acht doelpunten de topscorer van de wedstrijd. Cirkelspeelster Yvette Broch, die in defensief opzicht bergen werk verzette, voegde daar een belangrijke treffer aan toe.

Ook in de halve finale tegen CSM Bucuresti (26-20) was het Nederlandse duo belangrijk voor hun club. Nycke Groot was met zeven treffers het meest trefzeker. Yvette Broch scoorde twee keer tegen de Roemeensen.