13-12-2017 HANDBAL:NEDERLAND-TSJECHIE:MAGDEBURG
WK Handbal Dames 2017
1/4 Finales, Nederland - Tsjechie 30-26
Feest Na Afloop

Foto: Henk Seppen

Definitieve selectie Oranjedames voor EK-kwalificatieduels bekend

Bondscoach Helle Thomsen heeft zestien speelsters van het Nederlands Damesteam opgenomen in de definitieve selectie voor de komende twee EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Kosovo. Delaila Amega, Lynn Knippenborg, Jessy Kramer, Anouk Nieuwenweg en Inger Smits maken de definitieve selectie compleet.

“Charris Rozemalen en Estavana Polman ontbreken vanwege blessures. Angela Malestein mist wedstrijdritme na het breken van haar neus en vinger”, licht Thomsen haar keuzes toe.

De Oranjedames spelen op 31 mei de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. Om 19:00 uur klinkt het beginsignaal in Minsk (18:00 uur Nederlandse tijd). “Voor Hongarije was het een zware uitwedstrijd. Het is een moeilijke plaats om te spelen. Toen wij thuis tegen Wit-Rusland speelde mistte ze vier speelsters. Het is belangrijk dat we naar Wit-Rusland gaan om te winnen”, legt de bondscoach uit.

Twee dagen later, op 2 juni neemt de ploeg van Helle Thomsen het op tegen Kosovo. Het uitverkochte Topsportcentrum Almere vormt het strijdtoneel. Let op!: De tijd van de wedstrijd Nederland-Kosovo is gewijzigd van 16:00 uur naar 15:00 uur. Ziggo Sport zendt beide wedstrijden live uit.

Handbal Fandag
De Oranjedames zijn ook te bewonderen op 3 juni tijdens de Handbal Fandag. Handbalfans kunnen hun helden (Oranjedames en Oranjeheren) ontmoeten in het Topsportcentrum Almere. Onderstaande selectie is aanwezig en Angela Malestein, Charris Rozemalen en Estavana Polman zijn ook van de partij! Meer informatie over de Oranje Fandag: https://www.handbal.nl/nieuws/16/oranje/wil-jij-de-oranjeheren-en-oranjedames-ontmoeten/.

Definitieve selectie:
1 Lois Abbingh, Issy Paris Hand (FRA)
2 Delaila Amega, TuS Metzingen (GER)
3 Debbie Bont, København Håndbold (DEN)
4 Yvette Broch, Györi Audi ETO KC (HUN)
5 Kelly Dulfer, København Håndbold (DEN)
6 Nycke Groot, Györi Audi ETO KC (HUN)
7 Laura van der Heijden, FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
8 Dione Housheer, Succes Schoonmaak/VOC
9 Jasmina Jankovic, TuS Metzingen (GER)
10 Lynn Knippenborg, Buxtehuder SV (GER)
11 Jessy Kramer, Toulon Saint Cyr Var Handball (FRA)
12 Anouk Nieuwenweg, Bad Wildungen Vipers
13 Tess Wester, SG BBM Bietigheim (GER)
14 Martine Smeets, SG BBM Bietigheim (GER)
15 Inger Smits, TTH Holstebro
16 Danick Snelder, FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)