TORREVIEJA, SPAIN - APRIL 11: Players Of Netherlands Celebrate After Winning During The Olympic Qualification Tournament Match Between Netherlands And Argentina At Palacio De Los Deportes De Torrevieja On April 11, 2024 In Torrevieja, Spain. (Photo By Henk Seppen/Orange Pictures)

Loting Olympische Spelen bekend voor de TeamNL Handbaldames

De TeamNL Handbaldames weten wie ze gaan treffen in de poulefase op de Olympische Spelen. De loting wees vanmiddag uit dat de ploeg van bondscoach Per Johansson is ingedeeld in groep B met Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Angola.

Bondscoach Per Johansson geeft een eerste reactie op de loting: “Elk team is sterk op de Olympische Spelen, maar het is in het handbal erg belangrijk met welk land je kruist in de kwartfinales. We moeten goede resultaten behalen in onze groep om de beste teams te ontlopen. We gaan vechten voor een goede uitgangspositie. Ik ben blij dat we nu weten wie we gaan treffen en dat we daar komende maanden naar toe kunnen werken.”

Nederland plaatste zich afgelopen weekend voor de Olympische Spelen door op het OKT Argentinië, Tsjechië en Spanje te verslaan. Het is de derde keer in de geschiedenis dat de TeamNL Handbaldames het Olympische speelveld mogen betreden. In 2016 maakte de ploeg in Rio de Janeiro hun debuut op het prestigieuze toernooi.

Op de Spelen zijn de twaalf geplaatste landen verdeeld over twee groepen. Het handbaltoernooi is anders opgezet dan bij een EK of WK. Daar wordt gewerkt met een poulefase, Main Round, halve finale en finale. Komende zomer spelen de teams van 25 juli t/m 3 augustus de poulefase. Van de zes teams in een poule plaats de top vier zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 6 augustus. De halve finale staat gepland op 8 augustus. Twee dagen later, op 10 augustus wordt bepaald wie het goud wint in de finale. Alle poulewedstrijden vinden plaats in de South Paris Arena in Parijs. Vanaf de kwartfinale wordt er gespeeld in het Pierre-Mauroy Stadium in Lille.

Loting TeamNL Handbaldames:
Groep A: Noorwegen, Duitsland, Slovenië, Zweden, Denemarken, Korea
Groep B: Hongarije, Nederland, Spanje, Frankrijk, Brazilië, Angola

Programma:
Poulefase, 25 juli t/m 3 augustus
Kwartfinale, 6 augustus
Halve finale, 8 augustus
Finale, 10 augustus

Het precieze speelschema wordt later bekendgemaakt.