1-1-2016 HANDBAL:NEDERLAND-DENEMARKEN:GOTEBORG
Dames EK Handbal In Zweden, Halve Finale
NEDERLAND - Denemarken
Nycke Groot #17 (NED) Juicht

Foto: Henk Seppen

Loting en speeldagen WK in december in Duitsland bekend

Het Nederlands Damesteam is bij de loting voor de poulefase van het WK in Duitsland ingedeeld in een poule met Duitsland, Servië, Zuid-Korea, China en Kameroen. De Oranjedames zullen de poulewedstrijden spelen in de Arena van Leipzig.

Bondscoach Helle Thomsen is tevreden met de loting. “De loting is oké. Alle poules zijn gelijkwaardig. Het is goed verdeeld. Het positieve aan onze poule is dat iedereen elkaar kan verslaan. Het is niet zo dat er maar twee of drie goede teams zijn, waardoor je tegen hen cruciale wedstrijden moet spelen. Iedereen maakt kans om door te gaan”, vertelt de Deense.

Het voorbereiden op de wedstrijden zal in het geval van Zuid-Korea en China lastiger zijn. “Ze hebben een andere handbalstijl en we zien ze niet vaak spelen. Je kunt natuurlijk veel video’s bekijken, maar in het veld is het toch anders. Ik snap wel dat de bondscoach van Denemarken heeft gezegd: ik wil vooral Europese teams treffen. Dan weet je wat je kunt verwachten.”

Thomsen hoopt dat er veel Nederlandse fans naar Duitsland zullen afreizen. “We hebben de fans nodig. De supporters kunnen het team extra kracht geven. In de laatste minuten van een wedstrijd is dat zo belangrijk”  Op 8 december spelen de Oranjedames in de avond tegen gastland Duitsland. “Op de tribunes zullen veel Duitse supporters aanwezig zijn. Kom ons helpen!”, roept de Deense op. Kaarten voor de wedstrijden zijn hier te koop: http://germanyhandball2017.com/tickets/.

Dankzij de zilveren medaille op het EK ontloopt Nederland grootmachten als Noorwegen, Denemarken en Frankrijk in de poulefase. Mochten de Oranjedames de achtste finale halen dan kruizen ze met de landen in poule C en spelen ze in Magdeburg. Het WK zal plaatsvinden van 1 t/m 17 december 2017.

Poulefase WK Duitsland

Poule A: Frankrijk, Roemenië, Spanje, Slovenië, Angola, Paraguay.

Poule B: Noorwegen, Zweden, Tsjechië, Hongarije, Argentinië, Polen.

Poule C: Denemarken, Rusland, Brazilië, Montenegro, Japan, Tunesië.

Poule D: Nederland, Duitsland, Servië, Zuid-Korea, China, Kameroen.

Programma Oranjedames op het WK

–       2 december 2017 Nederland – Korea

–       3 december 2017 China – Nederland

–       5 december 2017 Nederland – Kameroen

–       6 december 2017 Servië – Nederland

–       8 december 2017 Nederland – Duitsland

De tijden van de wedstrijden worden nog bekend gemaakt.