1-1-2016 HANDBAL:NEDERLAND-DENEMARKEN:GOTEBORG
Dames EK Handbal In Zweden, Halve Finale
NEDERLAND - Denemarken
De Overwinningsfoto

Foto: Henk Seppen

Nederlands Damesteam op trainingskamp naar Lanzarote

Het Nederlands Damesteam reist in juni af naar Lanzarote voor een 12-daags trainingskamp. Vanwege het behalen van de zilveren medaille tijdens het EK in Zweden, hoeven de Oranjedames geen WK play-off wedstrijden te spelen en dus is er tijd in de agenda voor een trainingskamp. “We hebben niet vaak de mogelijkheid om samen te komen en daarom is deze week waardevol”, aldus bondscoach Helle Thomsen.

Het trainingskamp staat in het teken van handbaltrainingen en teambuilding. “We gaan niet liggen relaxen op het strand”, zegt de Deense lachend. “Normaal gesproken moeten we altijd een wedstrijd voorbereiden als we samen komen, maar dat hoeft nu niet. We gaan serieus trainen met het oog op de toekomst.”

Daarnaast is er ruimte voor andere activiteiten. Het trainingskamp vindt plaats van 4 t/m 15 juni op het complex La Santa. “Daar kun je honderd verschillende dingen doen. Van fietsen, dansen, surfen tot klimmen. Alle faciliteiten zijn er”, vertelt de bondscoach uit ervaring. “Met mijn oude club FC Midtjylland ben ik er tien keer eerder geweest. Het is goed voor het Nederlands team om daarheen te gaan.”

Een aantal bekende namen reist niet af naar het Canarische Eiland. “Maura Visser, Lynn Knippenborg, Yvette Broch en Sanne van Olphen zijn niet honderd procent fit. Samen hebben we besloten dat het beter is om niet mee te gaan. Na een lang seizoen zorgen we goed voor ze.”

Aangezien er twee vliegtuigstoeltjes onbezet zouden zijn, heeft Thomsen de selectie aangevuld met Delaila Amega en Anouk Nieuwenweg. Hieronder de namen van alle speelsters die bij het trainingskamp aanwezig zijn:

Jasmina Jankovic – TuS Metzingen
Tess Wester – SG BBM Bietigheim
Laura van der Heijden – Team Esbjerg
Jessy Kramer – Toulon Saint Cyr Var Handball
Debbie Bont – Kobenhavn Handbold
Danick Snelder – Ferencvarosi TC
Sanne Hoekstra – HSG Bensheim Auerbach
Angela Malestein – SG BBM Bietigheim
Kelly Dulfer – VfL Oldenburg
Lois Abbingh – Issy Paris
Nycke Groot – Györi Audi ETO KC
Rinka Duijndam – Bad Wildungen
Inger Smits – VfL Oldenburg
Kelly Vollebregt – TuS Metzingen
Martine Smeets – SG BBM Bietigheim
Michelle Goos – Buxtehude SV
Esther Schop – Nantes Loire Atlantique
Anouk van de Wiel – TSV Bayer 04 Leverkusen
Delaila Amega – TuS Metzingen
Anouk Nieuwenweg – Bad Wildungen