Netherlands Vs Sweden Handball Match, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 03.07.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / Kolektiff

Wijziging selectie TeamNL Handbaldames voor de trainingsstage

De selectie van de TeamNL Handbaldames is gewijzigd voor de oefenstage in Denemarken. Harma van Kreij sluit niet aan bij de ploeg vanwege een enkelblessure. Het 17-jarige talent Judith van der Helm meldt zich maandagmiddag op Papendal en zal bij de trainingen in Nederland aanwezig zijn.

Van der Helm speelt bij HV Quintus en heeft een drukke succesvolle zomer achter de rug. Ze speelde zowel met de Dames U18 als de Dames U20 op het wereldkampioenschap. Met de Dames U20 won ze een mooie bronzen medaille. De Dames U18 behaalde een knappe vierde plaats.

Tijdens de stage werken de TeamNL Handbaldames trainingen af op Papendal. Op woensdagavond reist de ploeg naar Denemarken voor de Golden League. Van der Helm zal dan niet in het vliegtuig stappen. De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld. De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen.

Nederland komt op donderdag 29 september voor het eerst in actie in de Golden League. Denemarken is om 20:30 uur de tegenstander. Na een rustdag vervolgt de ploeg van bondscoach Per Johansson het oefentoernooi. Op zaterdag 1 oktober spelen ze tegen Noorwegen om 13:30 uur. Een dag later staat het laatste duel tegen Zwitserland op het programma. Om 13:30 uur klinkt het beginsignaal. 

Programma Golden League: 
Donderdag 29 september 20:30 uur Denemarken – Nederland
Zaterdag 1 oktober 13:30 uur Nederland – Noorwegen
Zondag 2 oktober 13:30 uur Zwitserland – Nederland

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff