Time Out Nederland (1)

Per Johansson maakt definitieve EK-selectie bekend

Bondscoach Per Johansson heeft de definitieve EK-selectie bekendgemaakt. Hij heeft veertien speelsters geselecteerd voor het EK in Noord-Macedonië, dat van 4 t/m 20 november gespeeld wordt. In een later stadium worden nog vier speelsters aan de selectie voor het EK toegevoegd.

“De reden dat ik nu veertien speelsters heb geselecteerd, en geen achttien, is voornamelijk omdat er een aantal speelsters geblesseerd zijn. Deze speelsters zijn nog in de race voor de definitieve selectie. Ik wil geen geblesseerde speelsters op de shortlist zetten en ze mogelijk later weer van de lijst af moeten halen”, vertelt bondscoach Per Johansson.

Europees kampioenschap
Het Nederlands Damesteam is bij het EK in Noord-Macedonië ingedeeld in groep C met Frankrijk, Noord-Macedonië en Roemenië. De ploeg van bondscoach Per Johansson speelt alle poulewedstrijden in Skopje in Noord-Macedonië.

De beste drie landen uit de poule plaatsen zich voor de Main Round, daarin kruizen groep A en B met elkaar en groep C en D. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als Nederland zich plaatst voor de Main Round, kruist het mogelijk met Polen, Montenegro, Duitsland of Spanje. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Het EK wordt van 4 tot en met 20 november 2022 georganiseerd in gastlanden Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. De speelsteden zijn Celje (poulefase) en Ljubljana (poulefase, Main Round en finale weekend) in Slovenië, Skopje (poulefase en Main Round) in Noord-Macedonië en in Montenegro wordt de poulefase gespeeld in Podgorica (poulefase).

Wedstrijdschema EK
Zaterdag 5 november 20:30 uur: Nederland-Roemenië
Maandag 7 november 18:00 uur: Noord-Macedonië-Nederland
Woensdag 9 november 20:30 uur: Frankrijk-Nederland

*De wedstrijdtijden kunnen veranderen i.v.m. de televisie-uitzendingen.

Naam Club
1. Debbie Bont Metz Handball (FRA)
2. Rinka Duijndam Sola HK (NOR)
3. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks Brest Bretagne Handball (FRA)
5. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
6. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
7. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
8. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
9. Estavana Polman Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
10. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
11. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
12. Maxime Struijs SV Union Halle-Neustadt (GER)
13. Nikita van der Vliet Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
14. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)