Olga Assink 3

Olga Assink nieuwe assistent bondscoach Nederlands Damesteam

Olga Assink zal tot en met de EK in Zweden als assistent bondscoach van Helle Thomsen bij het Nederlands Damesteam functioneren. Met Olga Assink heeft het NHV een meer dan ervaren ex-topspeelster naast Helle Thomsen.

De samenwerking is mede tot stand gekomen omdat Olga Assink en Saskia Mulder (zij spreken door hun handballoopbaan in Denemarken vloeiend Deens) tijdens het Holland Handball Tournament in Eindhoven het NHV ondersteunden bij het inwerken van de nieuwe bondscoach.

Bondscoach Helle Thomsen en technisch directeur Sjors Röttger zijn zeer tevreden omdat Olga met al haar ervaring een toegevoegde waarde in het team, achter het team is.

Olga Assink
Olga Assink is één van de grootste handbalsters die Nederland ooit voortbracht. Op de cirkel was de sympathieke en oer nuchtere Twentse bijna niet te verdedigen. Ze speelde meer dan 200 interlands in het shirt van Oranje en ging altijd voorop in de strijd. Lees meer over Olga Assink in het artikel: “hoe is het nu met…Olga Assink”

Programma groepsfase EK
De Europees Kampioenschappen zijn van 4 tot 18 december in Zweden. De voorbereiding op het EK start op 23 november. Het Nederlands Damesteam speelt de eerste wedstrijd van het EK op zondag 4 december tegen Duitsland om 18.30 uur. Na een rustdag komt de ploeg van bondscoach Helle Thomsen twee dagen later op hetzelfde tijdstip uit tegen Polen. De laatste groepswedstrijd is op donderdag 8 december om 20.45 uur tegen Frankrijk. Nederland speelt alle poulewedstrijden in Kristianstad.

In deze groep gaan de eerste drie door naar de hoofdronde. Als Oranje zich daarvoor plaatst, speelt het vervolgens in Göteborg tegen de eerste drie uit groep A met Zweden, Servië, Spanje en Slovenië.

De groepswedstrijden worden gespeeld in Stockholm, Malmö, Helsingborg en Kristianstad. De speelsteden voor de hoofdronde zijn Helsingborg en Göteborg. Het finaleweekend wordt gespeeld in Göteborg.

Programma Nederlands Damesteam:
Zondag 4 december 2016, 18.30 uur: Duitsland-Nederland.
Dinsdag 6 december 2016, 18.30 uur: Polen-Nederland.
Donderdag 8 december 2016, 20.45 uur: Frankrijk-Nederland.

Klik hier voor het complete wedstrijdprogramma van het EK.
Klik hier voor het kopen van kaarten voor het EK.