PAYS BAS FB FR

Nederlands Damesteam begint EK in Montbéliard

De Nederlandse handbalvrouwen spelen de groepswedstrijden bij het EK in Frankrijk op 1, 3 en 5 december 2018 in Montbéliard.

Als Oranje bij de eerste drie in de poule eindigt dan speelt het de volgende drie wedstrijden op 7, 9, 11 en 12 december 2018 (op drie van de vier dagen, de exacte data afhankelijk van de klassering in de poule) in Nancy.

Nederland wordt geplaatst in groep C en stuit in de hoofdronde zeer waarschijnlijk op Noorwegen (groep D). Wereldkampioen Frankrijk komt uit in groep B en kan Nederland op zijn vroegst in de halve finale treffen.

Het finaleweekend is op 14 en 16 december 2018 in Parijs. Dit vertelde Sylvie Pascal-Lagarrigue, de voorzitter van het organisatiecomité in Zagreb.

Nederland moet zich nog wel plaatsen voor het Europees Kampioenschap. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen gaat na overtuigende overwinningen op Wit-Rusland en Kosovo aan de leiding in kwalificatiegroep 7.

In een groep met verder Hongarije plaatsen de eerste twee teams zich voor het EK. Ook de beste nummer drie gaat naar Frankrijk.

De eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Damesteam is op donderdag 22 maart aanstaande om 18.00 uur tegen Hongarije in Audi Arena Györ.

Drie dagen later, op zondag 25 maart 2018, speelt Oranje de thuiswedstrijd tegen Hongarije. De wedstrijd in Indoor Sportcentrum Eindoven begint om 16.00 uur.