Merel 4 12

Merel Freriks mist het WK vanwege een kruisbandblessure

Merel Freriks, speelster van de TeamNL Handbaldames, mist het WK dat volgende week van start gaat in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Afgelopen weekend heeft zij een kruisbandblessure opgelopen aan haar linkerknie tijdens de Champions League wedstrijd met haar club Brest Bretagne Handball. Wie de cirkelloopster gaat vervangen is nog niet bekend.

 “Het is ongelofelijk balen. Een blessure komt nooit goed uit, maar dit is wel hele slechte timing met het WK voor de deur. Ik keek erg uit naar het komende eindtoernooi en de rest van het seizoen. Helaas kan ik er niets aan veranderen en ga ik mij nu focussen op mijn herstel”, vertelt de cirkelloopster met veerkracht.

Het doel voor Freriks is duidelijk: “Komende tijd wil ik zo goed mogelijk revalideren om weer terug te komen in het team. Daar ga ik naar toe werken en ik ga het team thuis vanaf de bank aanmoedigen tijdens het WK.”

Bondscoach Per Johansson is geraakt door het gemis van Freriks: “Dit is zo triest en het doet heel veel pijn om speelsters zwaar geblesseerd te zien raken. Merel is een fantastisch persoon, speelster en karakter die ongelooflijk gemist zal worden op het WK. Maar omdat Merel een vechter van formaat is, zal ze sterker terugkomen.”

De ploeg van bondscoach Per Johansson trapt het wereldkampioenschap op donderdag 30 november af. Argentinië is om 18:00 uur de eerste tegenstander. Nederland is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. Het Nederlands team speelt alle poulewedstrijden in het Deense Fredrikshavn.

In voorbereiding op het WK spelen de TeamNL Handbaldames twee oefenwedstrijden in uitverkochte hallen. Op zaterdag 25 november treffen ze om 19:00 uur Hongarije in het Topsportcentrum Rotterdam. Een dag later, op zondag 26 november, is Hongarije opnieuw de tegenstander. Om 15:00 uur klinkt het beginsignaal in het Topsportcentrum IISPA in Almelo.

Wedstrijdschema WK
30 november 18:00 uur Nederland-Argentinië
2 december 18:00 uur Congo-Nederland
4 december 20:30 uur Nederland-Tsjechië