Lene Rantala

Lene Rantala nieuwe keeperstrainster Nederlands Damesteam

De keepsters van het Nederlands Damesteam krijgen training en coaching van een nieuw, maar bekend gezicht. De zeer ervaren Lene Rantala is per direct aangesteld als keeperstrainster. Voormalig keeperstrainer, Antoni Parecki, is in dienst getreden van de Japanse Handbalbond.

De 49-jarige Deense is verheugd met haar aanstelling. “Het is een voorrecht om met één van de beste teams van Europa te mogen werken. Nederland heeft goede keepsters. Ik kijk er naar uit om met hen en bondscoach Helle Thomsen samen te werken. Vanuit mijn ervaring hoop ik ervoor te zorgen dat de keepsters zich verder kunnen ontwikkelen, op elk vlak: technische, tactisch en mentaal.”

Het Nederlands Handbal Verbond heeft met de oud-topkeepster een keeperstrainer aangenomen van statuur. Rantala heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze won met de Deense nationale ploeg onder andere twee gouden medailles op de Olympische Spelen in 1996 en in 2000, is drievoudig Europees kampioen (1994,1996, 2002) en werd in 1997 wereldkampioen. Op clubniveau heeft ze ook de nodige prijzen binnen gesleept, zoals de Champions League in 2011. Ze speelde zeventien jaar lang voor de Noorse topclub Larvik.

“Nadat ik in 2014 besloot om te stoppen met keepen, ben ik aangesteld als keeperstrainster van Larvik. Dat doe ik nu vier jaar. Daarnaast heb ik de keepsters van het Noorse dames team U20 gecoacht tijdens het afgelopen WK in Hongarije.”

Technische staf Nederlands Damesteam: 
Bondscoach Helle Thomsen
Assistent bondscoach Olga Assink
Keeperstrainster Lene Rantala
Fysiotherapeut Jelle Heisen
Teammanager Carla van Dijk

Foto: Erik Skjøldt