De documentaireserie ‘Het Handbalsprookje’ volgt onze Oranjedames op hun weg naar Rio.

Persbericht:

Aan de vooravond van de Olympische Spelen presenteren Ziggo en Helden vier weken lang een nieuwe documentaireserie over onze Oranjedames. Voor “Het Handbalsprookje” volgde Helden deze topsportvrouwen de afgelopen maanden op de voet. In vier afleveringen leert de kijker de sport, de emoties en de verhalen uit het team op een hele nieuwe wijze kennen. De documentaires zijn onderdeel van de ‘Road to Rio’ van Ziggo, de eerste aflevering is dinsdag 12 juli om 22:00 uur te zien.

Barbara Barend, oprichter Helden: “De handbalvrouwen hebben alles in zich om in Rio een fantastische prestatie neer te zetten. Maar ze zijn zoveel meer dan dat: handbal is een Nederlandse familiesport, beoefend door een stel prachtige meiden die jarenlang alles opzij hebben gezet voor dat ene doel, de Spelen in Rio. Bovendien is de sport spijkerhard. Deze thema’s vormen dan ook de rode draad in de documentaire.”

In de eerste aflevering van ‘Het handbalsprookje’ volgt de kijker de spanning van het Olympisch Kwalificatietoernooi. We zijn erbij als de bus op weg naar Frankrijk pech heeft en uren aan de kant staat, in de kleedkamer vlak voor de wedstrijd en vangen de emoties van de meiden met familieleden na plaatsing voor Rio van heel dichtbij. In de vervolgafleveringen bezoeken we een aantal speelsters in het buitenland, zijn we bij een sportkeuring van Estavana Polman, vangen we de speelsters op na de definitieve selectie bekendmaking en zwaaien we ze uit naar Rio.

Door de unieke toegang tot het team en bondscoach Henk Groener heeft ‘Het handbalsprookje’ een nieuwe generatie Nederlandse sportsterren zeer intiem vastgelegd. Er wordt veel gelachen, gehuild en heel heel hard getraind. Alles voor dat ene doel: goud op de Olympische Spelen.

De vierdelige documentaire reeks ‘Het Handbalsprookje’ is te zien op Ziggo Sport (kanaal 14):
Derde aflevering: dinsdag 26 juli om 22.00 uur
Vierde aflevering: donderdag 28 juli 22.00 uur