1-1-2016 HANDBAL:NEDERLAND-DENEMARKEN:GOTEBORG
Dames EK Handbal In Zweden, Halve Finale
NEDERLAND - Denemarken
Nycke Groot #17 (NED) Juicht

Foto: Henk Seppen

EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland is binnen 9 uur uitverkocht

Het Nederlands Damesteam blijft razend populair. Binnen 9 uur zijn alle kaartjes voor het eerste EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland uitverkocht. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt op 27 september om 19:30 uur voor de eerste punten richting het EK 2018 in Frankrijk. Een tot de nok gevuld Indoor Sportcentrum Eindhoven zal het strijdtoneel vormen.

 Er zullen 3600 toeschouwers aanwezig zijn. Later deze maand wordt bekend of er eventueel nog extra tribunes bijgebouwd kunnen worden en er dus extra kaarten in de verkoop gaan. Wil je hierover op de hoogte blijven? Houd dan deze website en de social media kanalen in de gaten. Mocht je niet naar Eindhoven kunnen afreizen of geen kaartje kunnen bemachtigen. Niet getreurd, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport en is te bekijken via de livestream van het NHV.

 Dat de Oranjedames populair zijn blijkt en dit werpt ook zijn vruchten af in de ledengroei van het Nederlands Handbal Verbond. “We hebben een stijging van circa 2.000 leden in het seizoen 2016-2017. Dit brengt ons op een totaal van bijna 52.000 leden. Met een groei van zo’n 4% vallen we als sportbond behoorlijk op”, legt Danny de Ruiter, hoofd verengingsservice, uit. “Natuurlijk heeft de aandacht door de prestaties van de Oranjedames een positief effect. Meer kinderen hebben handbal op TV gezien of erover gehoord. Dat leidt tot meer bekendheid en interesse. Onze lokale handbalverenigingen verdienen ook alle credits, want daar vindt de echte ledenwerving plaats.” Het NHV ondersteunt de verenigingen met kant-en-klare producten en projecten. “Zo hebben we een speciale webpagina waar kinderen gratis een proeftraining op kunnen aanvragen. De aanvraag wordt doorgezet naar een lokale vereniging, die vanaf dat moment het stokje overneemt.” Naast de proeftrainingen richt de bond zich met het project Handbalkids op de jongste jeugd en heeft het de ambitie om het aantal handballende mannen en jongens te laten stijgen. Hier zetten zij zich actief voor in met het project Jongens Handballen!

Een uitgebreidere toelichting over de ledengroei is hier te lezen: http://www.handbal.nl/nieuws/129/nhv/ledental-nhv-sterk-gestegen-benieuwd-hoeveel-en-waardoor/