PARIS, FRANCE - JULY 30: Team Photo Of The Netherlands, Rinka Duijndam, Yara Ten Holte, Laura Van Der Heijden, Lois Abbingh, Larissa Nusser, Bo Van Wetering, Judith Van Der Helm, Tamara Haggerty, Kim Molenaar, Kelly Dulfer, Angela Malenstein, Nikita Van Der Vliet, Dione Housheer, Estavana Polman Of The Netherlands After During The Handball - Olympic Games Paris 2024 Match Between Netherlands And Spain On Day 4 At South Paris Arena On July 30, 2024 In Paris, France. (Photo By Henk Seppen/Orange Pictures)

Tweede winst op de Spelen voor de TeamNL Handbaldames

Parijs, 30 juli 2024 – De TeamNL Handbaldames zijn erin geslaagd hun tweede winst op de Olympische Spelen binnen te slepen. Na een lastige eerste helft, werd er in de tweede helft overtuigd waardoor de ploeg van Per Johansson met de 29-24 overwinning aan de haal ging. Donderdag vervolgt Nederland het toernooi, dan is om 9.00 uur Brazilië de tegenstander.

Met koninklijk bezoek op de tribune, begon Nederland vol vertrouwen aan de wedstrijd. Oranje startte wat ongelukkig door twee mooie reddingen van de Spaanse keepster, Mercedes Castellanos. In een goed gevulde hal keek de ploeg na vijf minuten spelen tegen een 1-4 achterstand aan. Lois Abbingh, Bo van Wetering en Dione Housheer brachten Nederland weer op gelijke hoogte. Het was Estavana Polman die Oranje voor het eerst aan de goede kant van de score bracht (7-6). Hierna was het stuivertje wisselen met de Spaanse ploeg.

Yara ten Holte verving Rinka Duijndam en gaf onmiddellijk haar visitekaartje af met enkele fraaie reddingen. Hierdoor wist Nederland van 10-10 uit te lopen naar 14-10 via Nikita van der Vliet (2), Estavana Polman en Dione Housheer. Spanje deed Oranje voor rust nog even pijn met twee doelpunten en bepaalde de ruststand op 14-12.

Tamara Haggerty opende de score in de tweede helft met een verwoestend strak schot, waarna Bo van Wetering met twee doelpunten het verschil naar vijf tilde. Daar bleef het niet bij, wederom Haggerty en Angela Malestein tilden de marge naar zeven. Met een sterk keepende Ten Holte, die uiteindelijk op 44% reddingspercentage kwam, op doel kon de ploeg van Per Johansson dit verschil lang vasthouden tegen een zenuwachtig Spanje.

Hierna volgde een slordige fase waarin het Nederland niet lukte om het net te vinden. Lois Abbingh doorbrak deze fase met een prachtig onderhands schot (25-18). Laura van der Heijden mocht haar waarde laten zien en deed dit door direct tweemaal te scoren. Met veel snelle break-outs was Oranje de Spanjaarden in deze wedstrijd keer op keer te slim af. Een mooi moment in de wedstrijd was er voor Kim Molenaar, zij maakte haar eerste minuten én doelpunt van het toernooi. De Spaanse Marta Lopez was verantwoordelijk voor het laatste doelpunt in de wedstrijd: eindstand 29-24.

Nederland – Spanje 29-24 (14-12)