TeamNL Handbaldames Zweden

TeamNL Handbaldames winnen oefeninterland van Zweden

De TeamNL Handbaldames hebben de eerste oefenwedstrijd van Zweden gewonnen: 31-27. Bij rust stond de ploeg van Per Johansson met 17-13 voor. Judith van der Helm, Donna Bakker, Daphne Luchies, Alieke van Maurik en Loïs van Vliet maakten hun debuut voor Oranje. Op zaterdag 8 april spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Die wedstrijd begint om 12:00 uur, opnieuw in het Topsportcenturm in Almere.

Zweden opende de score, al snel zette Bo van Wetering de teams op gelijke hoogte. Nederland liep uit naar een 5-1 voorsprong. De dekking stond goed wat resulteerde in verschillende onderscheppingen. Dione Housheer, Angela Malestein, Merel Freriks en Kelly Dulfer waren trefzeker. Zweden deed iets terug, maar het was Oranje dat het spel bepaalde. Het verschil werd uitgebouwd naar zes doelpunten. Namens Nederland scoorden Merel Freriks, Dione Housheer en Angela Malestein (2x).

Halverwege de eerste helft zette debutant Alieke van Maurik met haar eerste doelpunt in Oranje de stand op 12-5. Zweden kon met drie goals op rij terugkomen. Met een hard schot van afstand knalde Lois Abbingh de bal tegen de touwen. Frida Rosell deed hetzelfde aan de andere kant. Na knappe reddingen van keepster Yara ten Holte was het Donna Bakker die haar debuut ook kleur gaf met een doelpunt: 14-9.

In de laatste minuten van de eerste helft stond het vizier van Nederland niet op scherp. Kansen werden gemist. Met drie doelpunten op rij verkleinde Zweden de achterstand. Met een knappe redding op een penalty zorgde Yara ten Holte ervoor dat de teams met een stand van 17-13 de kleedkamers opzochten.

Nederland startte niet scherp aan de tweede helft. In zeven minuten had Zweden de achterstand weggepoetst. Oranje miste veel kansen, waar de tegenstander wel scherp was in de afronding: 20-20. Reden voor bondscoach Per Johansson om zijn ploeg naar de kant te halen. Dit had effect. Angela Malestein scoorde een penalty met een draaibal. Na een knappe actie zette Kelly Dulfer het verschil weer op twee.

De TeamNL Handbaldames gingen door met scoren. Vanuit de rechterhoek was Angela Malestein trefzeker. Dione Housheer en Kelly Dulfer waren dat ook. Met een keihard schot zette Inger Smits halverwege de tweede helft het verschil op vier goals: 26-22. Kelly Dulfer en Angela Malestein (2x) schoten raak, Zweden scoorde ook drie keer. De tegenstander kon tot twee doelpunten naderen: 29-27. Met een knap schot schoot Kelly Dulfer de dertigste treffer van Nederland tegen de touwen. Debutant Loïs van Vliet bepaalde met haar eerste goal de eindstand op 31-27 in het voordeel van Nederland.