Teamfoto Tess Op De Grond (Social)

Oranjedames spelen EK-kwalificatieduel in Rotterdam Ahoy

Op 29 maart 2020 speelt het Nederlands Dameshandbalteam de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje in Rotterdam Ahoy. In Ahoy zal plaats zijn voor een recordaantal van ruim 10.000 handbalfans die de herhaling van de WK-finale van 2019 live kunnen bijwonen. Voor deze selectie is het de eerste keer dat ze in Ahoy spelen.

Sjors Röttger, algemeen directeur van het Nederlands Handbal Verbond: “Wij zijn er trots op dat onze wereldkampioenen op een prachtige locatie voor zoveel fans mogen spelen. Dit is een fantastische mogelijkheid om de handbalsport bij een groot publiek te presenteren. Samen met al onze fans en verenigingen wordt dit een groot handbalfeest!”

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, vult aan: “Rotterdam kent een mooie en lange historie met het Nederlandse handbal. De Oranjedames hebben de afgelopen jaren stappen gezet naar de mondiale top met het wereldkampioenschap als geweldige beloning. De dames verdienen een groots podium als de Ahoy Arena waarbij we gaan voor een toeschouwersrecord.”

Een aantal dagen eerder, 25 maart 2020, staat de wedstrijd in Malaga op het programma. Dit is de eerste keer dat beide ploegen in actie komen na de finale op het wereldkampioenschap in Japan. Die strijd werd door Nederland gewonnen met 30-29. Naast Spanje zitten ook Oostenrijk en Griekenland in de poule van vier. Op dit moment staat Oranje ongeslagen bovenaan.

De kaartverkoop voor de wedstrijd start volgende week, de ticketprijzen zullen variëren van 10 tot 40 euro.