Larissa Nusser

Nederland wint tweede oefenwedstrijd van Duitsland

De Oranjedames hebben de tweede oefenwedstrijd tegen Duitsland gewonnen. In Lingen werd het 32–26 voor Nederland. Halverwege de wedstrijd stond de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 18-10 voor. Afgelopen donderdag stonden beide teams ook tegenover elkaar. Toen was het Duitsland dat er met de winst vandoor ging: 27-25.

Het is de Duitse Amelie Berger die de eerste goal van de wedstrijd maakt in de eerste minuut. Vervolgens is het de beurt aan Nederland. Via Larissa Nusser, Dione Housheer en Lois Abbingh loopt Oranje meteen uit: 3-1. Duitsland weet een vroege overtalsituatie niet optimaal te benutten, Nederland bouwt de score uit naar 6-2. Oranje scoort makkelijk door het snelle aanvalsspel en de scherpe schoten. De Duitsers geven veel ruimte weg in de dekking. Aan Nederlandse kant staat de dekking als een huis en Tess Wester is een paar keer belangrijk met goede reddingen. Na tien minuten spelen scoort Dione Housheer haar vierde doelpunt van de wedstrijd en leidt Oranje met 8-2.

De Nederlandse dames gaan door waar ze gebleven waren. Bo van Wetering en Debbie Bont scoren vanaf de hoeken: 10-3. Ook de cirkelloopsters Danick Snelder en Merel Freriks weten hun kansen te benutten, waardoor de voorsprong oploopt tot tien doelpunten verschil na twintig minuten spelen: 14-4. Vervolgens begint het spel van de Duitse dames te lopen en scoort Minevskaja twee keer vanaf de penaltystreep. Echter blijft ook de Nederlandse aanvalsmachine goed lopen en weten Laura van der Heijden en Jessy Kramen te scoren: 17-7. Xenia Smits weet een gat te vinden in de dekking en schiet keihard raak. De laatste goal van de eerste helft is voor Nederland, Laura van der Heijden weet een goede aanval af te ronden. De teams zoeken de kleedkamer op met een 18-10 ruststand in het voordeel van Oranje.

Duitsland komt scherp uit de kleedkamer en weet, mede door missers aan Nederlandse kant, de achterstand te verkleinen tot 20-16. De Oranjedames kunnen elkaar niet vinden en lijden slordig balverlies. Er wordt in de eerste tien minuten van de tweede helft maar twee keer gescoord door de ploeg. Via Lois Abbingh, Bo van Wetering en Larissa Nusser weet Oranje de voorsprong toch weer uit te bouwen naar een verschil van zes: 23-17.

Halverwege de tweede helft geeft Oranje veel ruimte weg wat erin resulteert dat de Duitse dames opnieuw het gat verkleinen tot drie doelpunten: 23-20. Echter begint de aanval van Oranje weer te lopen en scoren achtereenvolgens Dione Housheer, Bo van Wetering en Danick Snelder. Nederland bouwt de voorsprong gestaag uit: 27-21. De laatste tien minuten gaat het spel heen en weer. Inger Smits weet twee keer te scoren en Julia Maidhof doet hetzelfde voor de Duitse ploeg. Het slotakkoord is voor Nederland, Dione Housheer maakt haar achtste doelpunt van de avond. Met een snelle break scoort Kelly Dulfer het laatste doelpunt van de wedstrijd, Oranje wint met 32-26.

Nederland: Rinka Duijndam, Tess Wester, Yara ten Holte, Jessy Kramer (1), Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (2), Larissa Nüsser (2), Danick Snelder (2), Bo van Wetering (4), Tamara Haggerty, Kelly Dulfer (1), Merel Freriks (2), Inger Smits (2), Martine Smeets (1), Angela Malestein (4), Dione Housheer (8).

Duitsland: Dinah Eckerle, Ann-Cathrin Giegerich, Amelie Berger (1), Jenny Behrend (2), Julia Maidhof (6), Jennifer Rode, Kim Naidzinavicius (1), Alina Grijseels (1), Mia Zschocke (2), Annika Lott (1), Luisa Schulze (3), Xenia Smits (2), Shenia Minevskaja (6), Kim Braun, Ina Großmann (1), Antje Lauenroth (1).

Scheidsrechters: Ruud Geraets/Paul Geraets
Strafminuten:
6’ – 6’ (Snelder 2’, Malestein 4’– Smits 2’, Lauenroth 2’, Rode 2’)