Manu EK

Mayonnade stopt als bondscoach van de TeamNL Handbaldames

Emmanuel Mayonnade stopt als bondscoach van de TeamNL Handbaldames. Het Nederlands Handbal Verbond en de Franse coach hebben na evaluatie geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Monique Tijsterman zal tot en met het WK 2021 fungeren als interim-bondscoach.

Na de Olympische Spelen van Tokyo is er uitgebreid geëvalueerd met de verschillende stakeholders. Dit heeft ertoe geleid dat het NHV en Emmanuel Mayonnade de samenwerking beëindigen. Het NHV kijkt terug op een succesvolle en prettige samenwerking en bedankt Emmanuel Mayonnade voor zijn bijdrage aan de Nederlandse handbalsport.

Estavana Polman over het vertrek van Mayonnade en de aanstelling van Tijsterman: “Het is ontzettend jammer dat Manu weg gaat als bondscoach, we hebben de afgelopen 2,5 jaar prettig samengewerkt als team. Daarnaast hebben we successen gevierd met de winst van de wereldtitel als hoogtepunt. Het is ook handbal dat je verder gaat en er een nieuw gezicht voor de groep staat. Ik kijk er naar uit om weer op het veld te staan met alle meiden en ben heel erg benieuwd naar de deze periode. Als team zijn we er klaar voor om nieuwe stappen te zetten en successen te behalen. We gaan met Monique als interim-bondscoach een nieuw avontuur aan richting het WK 2021.”

Emmanuel Mayonnade werd in februari 2019 aangesteld als bondscoach. In datzelfde jaar behaalde hij met het team het grootste succes, de allereerste wereldtitel in Japan. Op het Europees Kampioenschap in 2020 eindigde de ploeg op de zesde plaats. Afgelopen zomer werden de Oranjedames op de Olympische Spelen onder leiding van Mayonnade in de kwartfinale uitgeschakeld.

Monique Tijsterman zal tot en met het Wereldkampioenschap eind dit jaar (2 tot en met 19 december 2021 in Spanje) als interim-bondcoach fungeren. De verdere invulling van de staf wordt op een later moment bekendgemaakt.