8-12-2020 HANDBAL:NEDERLAND-HONGARIJE:KOLDEN
EURO 2020 Dames
EK Handbal In Denemarken
Nederland-Hongarije

Loting Olympische Spelen bekend voor TeamNL Handbaldames

De TeamNL Handbaldames weten wie ze gaan treffen in de poulefase op de Olympische Spelen. De loting wees vanmorgen uit dat de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade is ingedeeld in groep A met Montenegro, Noorwegen, Japan, Korea en Angola.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade geeft een eerste reactie op de loting: “Het is vooraf lastig om iets te zeggen over de loting omdat je niet weet hoe een toernooi gaat verlopen. De kwartfinale wordt cruciaal gezien de sterke tegenstanders in groep B. We zullen bij de eerste vier teams moeten eindigen om naar de kwartfinales te gaan. Tegen Noorwegen hebben we de afgelopen twee toernooien gespeeld, Korea en Angola kwamen wij tegen op het WK in 2019. Dat had voor ons een goede afloop. Zowel Japan als Montenegro heb ik nog niet tegen gespeeld.”

Nederland plaatste zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen door het behalen van de wereldtitel in 2019 in Japan. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de TeamNL Handbaldames het Olympische speelveld mogen betreden. In 2016 maakte de ploeg in Rio de Janeiro hun debuut op het prestigieuze toernooi.

In voorbereiding op de Spelen speelt het team twee keer een drielandentoernooi. De eerste oefenwedstrijden worden gespeeld in Kroatië. Op 14 april tegen het thuisland en op 15 april tegen Brazilië. Begin juli wordt er een drielandentoernooi georganiseerd in eigen land. De tegenstanders zijn Rusland en Zweden.

Op de Spelen zijn de twaalf geplaatste landen verdeeld over twee groepen. Het handbaltoernooi is anders opgezet dan bij een EK of WK. Daar wordt gewerkt met een poulefase, Main Round, halve finale en finale. Komende zomer spelen de teams van 25 juli t/m 2 augustus de poulefase. Van de zes teams in een poule plaatsen vier zich voor de kwartfinales, die gespeeld worden op 4 augustus. De halve finale staat gepland op 6 augustus. Twee dagen later, op 8 augustus wordt bepaald wie het goud wint in de finale. Alle wedstrijden worden gespeeld in de Yoyogi National Stadium in Tokyo.

Programma:
Poulefase, 25 juli t/m 2 augustus
Kwartfinale, 4 augustus
Halve finale, 6 augustus
Finale, 8 augustus

Loting TeamNL Handbaldames:
Groep A: Nederland, Montenegro, Noorwegen, Japan, Korea en Angola
Groep B: Spanje, Rusland, Hongarije, Zweden, Frankrijk en Brazilië