Netherlands Vs Japan Handball Match, IHF 2022 Women's Junior (U20) World Championship, Celje, Slovenia, 25.06.2022, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / Kolektiff

Keepster Bianca Schanssema opgeroepen voor de Golden League

Tijdens de Golden League wedstrijd tegen Noorwegen gisteren kreeg keepster Yara ten Holte een bal in haar gezicht. Met het oog op het EK is in overleg met de medische staf besloten dat zij niet meer in actie zal komen tijdens de Golden League. Het EK, dat voor Nederland op 5 november begint, is niet in gevaar. Het jonge keeperstalent Bianca Schanssema is voor het eerst in haar carrière opgeroepen voor het Nederlands team en zal vandaag naar het Noorse Stavanger afreizen.

 De 17-jarige Schanssema speelt bij HV Quintus. Ze zit op de Handbal Academie en heeft een drukke sportzomer achter de rug. Met zowel de Dames U18 als de Dames U20 was zij actief op het wereldkampioenschap. De Dames U18 waren dicht bij het eremetaal. Ze behaalden een knappe vierde plaats nadat ze in de slotseconden verloren van Hongarije. De Dames U20 veroverden een prachtige bronzen WK-medaille door in de troostfinale Zweden te verslaan.

Fotocredit: IHF