11-12-2019 HANDBAL:NEDERLAND-KOREA:KUMAMOTO
IHF Worldcup Japan, Main Round
Estavana Polman #79 NED

Estavana Polman mist de Olympische Spelen door knieblessure

Estavana Polman mist de Olympische Spelen definitief vanwege de knieblessure die ze op 11 mei opliep tijdens een wedstrijd in de Deense competitie. De 144-voudig international heeft de afgelopen weken gerevalideerd op Papendal in de hoop dat een nieuwe operatie niet nodig zou zijn. Helaas blijkt dit wel het geval en moet ze opnieuw onder het mes.

“Ik ben zwaar teleurgesteld, maar geloof dat dit uiteindelijk de juiste beslissing is voor mijn gezondheid en hopelijk kan ik mijn carrière met goede moed en fitheid voortzetten. Ik leer mijn kinderen nooit op te geven, dus dat doe ik zelf ook niet. Ik ben trots op ons team en had graag met hen meegevochten op de Spelen”, vertelt de Arnhemse.

Ze heeft de motivatie om zo goed mogelijk terug te komen. “Ik geef niet op. Het vuurtje brandt nog steeds, ik wil er voor gaan. Over drie jaar sta ik er weer en doen we de Spelen over. Het WK in eigen land in 2025 wordt mijn toernooi. Dan wil ik nog één keer alles geven voor onze eigen fans. Ik ben trots op de meiden en hoop dat ze het super goed gaan doen.”